matupplevelser för stora som små.
Hållbart och njutbart. Det är vår matfilosofi. Allt vi lägger på tallriken är valt med omsorg, för att du och världen ska må bra. Idag och i framtiden.
Det är Chalmers Konferens & Restauranger som driver vår restaurang och kafé, med fokus på god och hållbar mat.
Välkommen ut på takterrassen.
Takterrassen bjuder på fantastisk utsikt, frisk luft och sittplatser. Dagar med vackert väder håller vårt sommarkafé öppet. Här serveras sallader, räkmacka, korv med bröd, frallor och snacks. Dörren ut hittar du efter hissarna, innan Vislab, några trappsteg upp.
Vår meny.
I restaurangen utgår vi från mat i säsong. Dagens rätt bestäms dagen innan av vår köksmästare. Vad det blir beror på vilka råvaror som finns tillgängliga, i vårt skafferi och hos våra leverantörer. På så vis kan vi laga hållbar mat med minimalt matsvinn.
- Dagens rätt
-
Serveras måndag till fredag.
Dagens vegetariska/dagens fisk/dagens kött
Sallad, bröd, härtappat vatten samt ekologiskt kaffe ingår. - Helglunch
-
Serveras lördag och söndag.
Dagens vegetariska/dagens fisk/dagens kött
Härtappat vatten samt ekologiskt kaffe ingår. - Alltid på menyn
-
Köttbullar
Potatismos, lingonsylt, pressgurka, gräddsås - Barnmeny
-
Pannkakor
Vispgrädde, syltKöttbullar
Potatismos, lingonsylt, pressgurka, gräddsåsÄrtans vegetariska bolognese
Bolognese på ärta, pasta penne, parmesan
Vi bidrar till minskade CO2-utsläpp.
Gemensamt för vår restaurang och vårt kafé är att vi bedriver ett tydligt hållbarhetsarbete där vi klimatmärker alla rätter med CO2-ekvivalenter. Det innebär att du kan se hur stort koldioxidutsläpp maten avger totalt.
Minskat matsvinn med generation waste.
Vårt samarbete med Generation Waste gör att vi kan mäta vårt matsvinn – dag för dag. Det gör att vi kan öka medvetenheten om matsvinn hos såväl personal som gäster och samarbetspartners.